- Autor: fijalovejkosatec
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka žitná průměr | 350 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Vejce celá průměr | 165 |
Voda | 125 |
Sůl | 1 |
Ocet | 15 |
Jablka | 1000 |
Koření průměr | 2 |
Dochucovadla:
Sůl, skořice. Na talíři můžeme lehce zakápnout medem.
Energetická hodnota celkem: 8919 kJ
Bílkoviny (g): 50,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 393,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 120,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 446 kJ
Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 1.8, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Žitnou mouku, 2 vejce, ocet, sezamový olej, sůl a vodu smícháme v hladké těsto a necháme půl hodiny odpočinou. Mezitím si nastrouháme jablka. Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme. posypeme moukou, jablky a skořicí. Zavineme, potřeme posledním vejcem a necháme péct v předehřáté troubě při 200°C do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.